Ewout Genemans Gettyimages 1346623672

Ewout Genemans belooft waarschuwing bij dierenleed na kritiek op hartverscheurende uitzending Bureau Rotterdam

Producent en presentator Ewout Genemans belooft voortaan een disclaimer te tonen bij zijn programma’s als er dierenleed in te zien is. Dat meldt Genemans in een bericht op Instagram nadat een uitzending van zijn programma Bureau Rotterdam tot een stortvloed aan reacties had geleid.

In de aflevering, die dinsdagavond werd uitgezonden, was te zien hoe een grote hond een klein hondje doodbeet. “Veel mensen zijn geschrokken van dit item”, stelt Genemans op Instagram. “Wij volgen de politie en zien alles wat de agenten meemaken. Daar horen dit soort dingen bij.”

Waarschuwing

Toch belooft de maker de volgende keer “als er iets van dierenleed te zien is een waarschuwing aan het begin van het programma staat”. Het is niet duidelijk of deze disclaimer voortaan ook bij andere programma’s van RTL zal staan.

Kaartjes

Genemans roept kijkers die geraakt waren door de uitzending op een kaartje te sturen aan de eigenaar van het hondje, om steun te betuigen. Hij deelt op zijn Instagram-account het adres van de politie Rotterdam, die nog steeds in contact staan met de man die zijn trouwe viervoeter verloor.

Beeld: Getty Images