Famke Louise En Diederik Gommers Bij Jinek

Eva Jinek verlaat RTL en gaat samenwerking aan met AVROTROS

Presentatrice Eva Jinek verlaat RTL en gaat een samenwerking aan met AVROTROS. Dat maakt de omroep donderdag bekend via een persbericht. Jinek keert daarmee voor minimaal vier jaar terug naar de publieke omroep. De basis van de samenwerking is een nieuw te ontwikkelen programma waarin actualiteiten en cultuur centraal staan.

Jinek laat weten dat ze “met veel plezier” terugkijkt op de afgelopen jaren bij RTL. “De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders”, aldus de presentatrice. “Toen AVROTROS me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast.” De presentatrice laat weten “heel veel zin” te hebben om de kijker “daar straks mee te inspireren”.

Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS, zegt dat zijn omroep “de nadrukkelijke wens” heeft om “een onderscheidend programma te brengen waarbij actualiteiten en cultuur de basis vormen”. “Eva heeft ruimschoots bewezen dat zij zo’n programma met verve kan dragen. Daarom heb ik haar benaderd met de vraag of ze openstond voor een terugkeer naar de publieke omroep. Haar komst is een verrijking voor AVROTROS en de publieke omroep in het algemeen.”

Jinek en AVROTROS gaan op een later moment de plannen voor hun samenwerking verder uitwerken. “Eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.” Jinek maakte in september 2019 haar overstap naar RTL bekend. Daar presenteerde zij de laatste jaren af en aan haar talkshow op de late avond.