Eric Corton Gettyimages 1393011214

Eric Corton stopt na 23 jaar met werk op Pinkpop: ‘Mooi geweest’

Eric Corton stopt na 23 jaar met zijn werk op het festival Pinkpop. Corton maakte er sinds 2001 radio en nam sinds 2006 de podiumpresentatie op zich. Het is mooi geweest, laat de radiomaker weten op Instagram.

“Dat was Pinkpop 2024. Dat was Pinkpop…voor mij”, schrijft Corton bij een video van headliner Ed Sheeran. “Vanaf 2001 radio gedaan, vanaf 2006 podiumpresentatie erbij, jarenlang tv gemaakt en een ‘stukje serieus crowdmanagement’ tijdens een storm in 2014. Mooi geweest. Dank aan iedereen met wie ik in al die edities heb samengewerkt…”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Eric Corton (@ericcorton)

Lees ook: Eric Corton maakt radiocomeback

Niet veilig

Met het “stukje serieus crowdmanagement” verwijst Corton naar de hevige onweersbui die in 2014 over het terrein in Landgraaf raasde. Dat gebeurde vlak voor de show van headliner Metallica. “Op een gegeven realiseerde ik me wel dat ik er zelf niet heel veilig stond. Een uur lang op de catwalk, iedereen vragen om te gaan zitten. En daar sta ik dan, midden het niks boven iedereen uit”, blikte Corton eerder terug op radiozender KINK. Uiteindelijk zorgde Corton er samen met de beveiliging voor dat het publiek op een veilige manier bij het podium kon staan. “Dat is gelukt en daar ben ik best een beetje trots op. Na afloop was ik wel echt kapot. Ik kon niet meer.”