Emma Wortelboer Anp 444031217

Emma Wortelboer over zwangerschap: ‘Voelde het gelijk’

Emma Wortelboer heeft al “heel lang” de wens om kinderen te krijgen. “Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik op jonge leeftijd moeder wilde worden. Een moeder met een jong lijf”, vertelt de zwangere presentatrice in AD-magazine Mezza, dat zaterdag verschijnt. Voor het interview liet de 27-jarige Wortelboer zich uitgebreid fotograferen met haar zwangere buik.

De presentatrice zegt dat zij en haar vriend Lars “halsoverkop” met elkaar het diepe in zijn gedoken. “We voelden alletwee best snel dat we samen kinderen wilden. We kwamen beiden ook uit een langere relatie, dus op dat vlak hadden we al wat ervaring. Omdat ik geen huis had, zijn we relatief snel gaan samenwonen. De meeste mensen gaan eerst daten, maar die fase hebben we overgeslagen. Het klopte gewoon.”

“Na de seks voelde ik het gelijk: ik ben zwanger”, vervolgt Wortelboer. “Natuurlijk weet ik niet of je zoiets ook echt kunt voelen, of dat het gewoon een selffulfilling prophecy was, maar het was zo. Ik vertelde het eerst aan mijn zusjes. En op Vaderdag ben ik met Lars naar Manderveen gereden om het mijn ouders te vertellen.”

Wortelboer maakte haar zwangerschap in oktober wereldkundig toen ze in een jurk met blote buik opdook bij het Gouden Televizier-Ring Gala.