Emma Wortelboer Anp 444031217

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem genoten van samenwerking

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem hebben genoten van de samenwerking voor hun nieuwe programma. Dat zeggen de twee in het persbericht van BNNVARA waarin de serie Wortelboer en Van Rossem maandag officieel wordt aangekondigd. Het programma, dat gaat over de generaties van de presentatoren, is vanaf 26 oktober te zien op NPO 3.

Eerder werd al bekend dat de twee samen een serie aan het maken waren. Ze leerden elkaar kennen tijdens opnames van het winterseizoen van De Slimste Mens (2020-2021), waaraan Wortelboer meedeed, en bleken een klik te hebben. Later waren ze ook samen te gast in het programma Boerderij van Dorst.

In de serie duiken Wortelboer (26) en Van Rossem (79) in hun generaties en switchen ze in de afleveringen tussen vroeger en nu. Zo gaan de twee onder meer terug naar hun eigen middelbareschooltijd en blikken ze terug op hoe ze vroeger woonden.

Geen knuffel

Van Rossem zegt zijn collega een “aardig, intelligent en kwiek” persoon te vinden. “Het leeftijdsverschil leek mij een fascinerend onderwerp vanwege historische overwegingen. Het leukste generatieverschil vond ik hoe Emma reageerde toen ze erachter kwam dat ik mijn beste vriend geen knuffel geef als ik hem zie.”

Wortelboer noemt het “echt verfrissend” om met een “oudere” te werken. “Wat me vooral heeft verrast is dat Maarten ook nog eens een heel levendig en optimistisch exemplaar is. Mensen gaan echt een andere kant van hem leren kennen, een lieve en warme kant. Zelfs ik ontdooide ervan.”