Edwin Evers

Edwin Evers wil voorlopig geen nieuwe podcasts maken

De podcast die Edwin Evers maakte met koning Willem-Alexander blijft voorlopig de enige die de voormalig radio-dj heeft gemaakt. Hij heeft geen zin in de verplichting van steeds moeten leveren, zei Evers maandagnacht in het NPO Radio 1-programma MISCHA!.

De 52-jarige Evers zegt weleens te hebben nagedacht over een andere podcast. Hij weet echter niet waarover. “Ik vind mensen interviewen heel leuk maar er zit ook weer, en daar knelt voor mij nog een beetje de schoen, een verplichting aan. En ik heb nu de vrijheid om dingen te doen die op m’n pad komen, waarvan ik dan kan zeggen: dat vind ik leuk of niet leuk.”

Evers stopte in december 2018 met zijn populaire ochtendshow Evers Staat Op. Sindsdien maakte hij incidenteel nog weleens radio als invaller, maar niet meer structureel. Tegenwoordig is hij vooral gefocust op het maken van muziek met de Edwin Evers Band.

Volgens Evers heeft hij een soort ‘bindingsangst’ ontwikkeld op werkgebied. “Als ik een verbinding op podcastvlak aan ga, moet ik het wel heel erg leuk vinden. Ook wat betreft radio; mensen vragen vaak of ik nog een keer iets op de radio ga doen. Ik vind radio hartstikke leuk en ik zou best wel weer eens wat willen doen, maar dan moet voor mij alles kloppen. Ik heb nooit gezegd: ik ga nooit meer radio maken. Ik heb wel gezegd: ik ga nooit meer een ochtendshow maken”.