Duncan Laurence over songfestival: ‘Moest eerder aan bel trekken’

Duncan Laurence had achteraf “eerder aan de bel willen trekken” in het bijstaan van Mia Nicolai en Dion Cooper bij het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde de zanger donderdag in de talkshow Humberto. Laurence begeleidde het songfestivalduo, maar kreeg kritiek toen de eerste twee live-optredens vals waren.

De zanger wilde de “artistieke integriteit” van het duo “niet belasten” met zijn ideeën, vertelde hij aan tafel bij Humberto Tan. Hij had naar eigen zeggen “onderschat hoe ervaren ze waren. Daar heb ik gewoon enorm spijt van, ik had eerder mijn mond open moeten doen.”

Hij zei dan ook zijn verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat hij beter had kunnen doen en vertelde zichzelf achteraf: “Had meer gedaan, had meer op de voorgrond getreden.”

Creatief directeur

Zijn rol bij Nicolai en Cooper was anders dan de rol die zangeres Ilse DeLange aannam toen hij zelf deelnam aan het Eurovisie Songfestival, vertelde Laurence. “Het grote verschil is dat Ilse echt als coach bij mij was.” Laurence was meer creatief directeur van het zangduo, wat inhield dat hij zich met alles bezighield “behalve met zang en muziek. Daarin had ik eerder aan de bel willen trekken”.