Douwe Bob

Douwe Bob gaf 16-jarige jongen een tik: ‘Geschrokken van mezelf’

Douwe Bob was zaterdagavond betrokken bij een incident in Abcoude, waarbij hij een 16-jarige jongen een “tik op zijn helm” heeft gegeven. Dat heeft zijn manager laten weten aan het ANP. Het incident was voor Douwe Bob, die had gedronken, directe aanleiding zich op te laten nemen in een afkickkliniek voor zijn alcoholverslaving.

“Ik ben echt heel erg geschrokken van mezelf en ga per direct stappen ondernemen om dit nooit meer te laten gebeuren. Mijn oprechte excuses aan de betrokkenen en de rest van Abcoude voor het mooie dorp op deze manier in de media te laten komen”, laat de zanger via zijn manager weten in een reactie. “I’ll do better.”

De manager ontkent dat er sprake was van een “klap”. Dat verhaal ging zondag rond op sociale media. Ook benoemt hij dat Douwe Bob “heel veel spijt” heeft. Hij is bij de jongen op bezoek geweest om excuses en bloemen aan te bieden, aldus zijn manager.

De 30-jarige zanger liet zondag op Instagram weten dat hij “een serieus alcoholprobleem” heeft. “Heel veel dingen gaan goed op dit moment, één ding gaat helemaal mis”, schreef hij. Douwe Bob gaat naar een afkickkliniek in het buitenland.