Coen & Sander Netherlands: Avans Live Breda 2022

Dj’s Coen en Sander stappen over naar nieuwe radiozender JOE

Radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stappen over naar de nieuwe radiozender JOE. DPG Media, eigenaar van JOE en Qmusic, maakte donderdag bekend dat het voormalige dagelijkse 538-middagduo de ochtendshow van het nieuwe station voor hun rekening zal nemen. Een startdatum is nog niet onthuld.

“Na bijna twintig jaar met de luisteraar terug in de auto van werk te hebben gezeten, gaan we op JOE met ze opstaan”, zegt Swijnenberg. “We zijn ontzettend blij met deze stap en hebben zin om met een nieuw, bevlogen team de zender op te gaan bouwen!” Ook collega Sander is blij. “Het is tijd voor een nieuw avontuur en we gaan op JOE doen wat we altijd al het liefst doen: met zijn tweeën een dagelijkse show maken”, aldus Lantinga.

Coen en Sander Show

Swijnenberg en Lantinga begonnen in 2006 als duo op 3FM met de Coen en Sander Show, waarvoor ze in 2008 de Gouden RadioRing voor Beste Programma ontvingen. Vanaf 2015 waren ze te horen in de middag op Radio 538. Sinds 2022 maakten ze alleen nog op vrijdagmiddag samen een programma en waren ze daarnaast afzonderlijk van elkaar te horen met eigen programma’s op Radio 538 en Radio Veronica. Lantinga liet eerder dit jaar al in de podcast van Ruud de Wild weten in de toekomst graag weer een dagelijkse show met Swijnenberg te willen maken.

Hartstochtelijke wens

JOE-programmadirecteur Iwan Reuvekamp stelt dat JOE met het binnenhalen van Lantinga en Swijnenberg “een hartstochtelijke wens van heel veel radioluisteraars” vervult. “Met Coen en Sander begint Nederland de dag met een brede lach”, aldus Reuvekamp.

Radiozender JOE is op 1 september begonnen met uitzenden. De zender draait hits uit de 70s, 80s en 90s. Omdat er bij de start nog niet bekend was welke dj’s er op de zender te horen zouden zijn, worden de uren vooralsnog opgevangen door dj’s van Qmusic. Onlangs werd wel al bekend dat Dennis Ruyer het tijdslot van 10.00 tot 13.00 uur voor zijn rekening gaat nemen op JOE.