Groepsfoto Klein

Dit is De Mol van 2023

Bij de ontknoping van Wie is de Mol? werd zaterdagavond vanuit de tuin van Paleis Soestdijk bekend dat presentator Jurre Geluk dit seizoen de Mol was. Journalist Daniël Verlaan ging er met de winst vandoor: een geldbedrag van ruim 11.000 euro.

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is het 23e seizoen de verliezend finalist. Alle drie de finalisten hadden vooraf aangegeven de Mol te willen zijn.

De finale, met daarin onder meer de mollenstreken van alle afleveringen, wordt live uitgezonden op NPO 1. De finale was dit jaar voor het eerst sinds corona weer met publiek.

Vorig jaar laagste pot ooit

Vorig jaar bleek acteur Everon Jackson Hooi de Mol te zijn. Sportverslaggever Fresia Cousiño Arias won toen de laagste pot ooit, 8.065 euro. Dat bedrag doneerde de 31-jarige aan goede doelen. Zangeres Kim-Lian van der Meij was de verliezend finalist.

Kijkcijfers ‘binnen de verwachting’

Ondanks alle vernieuwingen en spectaculaire wendingen bleven de reguliere kijkcijfers dit jaar wat achter op de afgelopen jaren. Gevraagd naar een mogelijke oorzaak hiervoor, kwam presentator Rick van de Westelaken uit bij corona. “Corona heeft de afgelopen drie jaar de kijkcijfers enorm beïnvloed. Mensen konden nergens naartoe, er was geen alternatief, niet buiten de tv om tenminste. Je kunt er onder normale omstandigheden niet van uitgaan dat het dan hetzelfde blijft. Ik vind de kijkcijfers dan ook heel erg binnen de verwachting. Ik ben blij dat er weer zoveel mensen gekeken hebben.”

Beeld: AVROTROS