Freekvonk 150893339 446673743448482 4502872986613693298 N 1 1

Dit heeft Freek Vonk nodig om echt gelukkig te zijn

Freek Vonk ziet zichzelf niet terug “in het klassieke beeld van huisje, boompje, beestje”. De tv-bioloog zou het geweldig vinden om ooit vader te mogen worden maar wil tegelijkertijd zijn avonturen in het buitenland niet opgeven, zegt hij in AD-weekendbijlage Mezza.

“Ik heb het verre reizen, avonturen beleven en onderzoek doen óók nodig om gelukkig te zijn. En als je zelf niet gelukkig bent, kun je een ander niet gelukkig maken”, stelt Vonk. “Een deel van mij zou wel in de Surinaamse jungle willen wonen. Maar ik hou ook van mensen. En van Nederland, en van Nederlands eten. Ik hou van mijn familie, en van Den Haag – los van de twee jaar met Eva (Jinek, red.) in Amsterdam, woon ik er al twintig jaar. We zullen zien wat de toekomst brengt, het kan nog alle kanten op.”

Afgelopen zomer werd bekend dat Vonk na twee jaar zijn relatie met Franka Vedder had beëindigd. Volgens hem bleek het “te lastig om onze levens te combineren”. “Ik ben soms acht maanden per jaar van huis. Tijd is een enorme puzzel en die konden we niet oplossen. Maar we gaan nog heel goed met elkaar om, ik sprak haar vanochtend nog. Ik hou nog steeds van haar.”