Dinand Woesthoff

Dinand Woesthoff steunt Katja Schuurman in Römer-zaak

Dinand Woesthoff heeft zijn goede vriendin Katja Schuurman via Instagram een hart onder de riem gestoken. “Ook dit gaat voorbij”, schrijft de voormalig Kane-zanger bij een foto van hem en Schuurman samen. Dinsdag reageerde Schuurman voor het eerst op de zedenzaak rond haar ex-man Thijs Römer.

“Soms zit het echt tegen, soms heb je geen controle, soms lijkt het voorbij uitzichtloos”, schrijft Woesthoff. “Zeker als het gaat over alles wat je zo dierbaar is, te delen tegen wil en dank.” De artiest verzekert Schuurman dat ook deze situatie weer voorbijgaat. “Je hebt het goed gedaan zo.”

Römer, met wie Schuurman negen jaar was getrouwd en dochter Sammie deelt, werd onlangs schuldig bevonden aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. “Als moeder, als vrouw en als mens kan ik niet anders dan diepe pijn hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van haar vader”, reageerde Schuurman dinsdag. “Als vader van mijn dochter zal ik hem nooit laten vallen.”

De 45-jarige acteur werd veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. Dinsdag maakte hij bekend in hoger beroep te gaan.