Kasem En Hilbrand Presenteren Khalid & Sophie

Deze presentator gaat Khalid Kasem vervangen

Jeroen Pauw presenteert vanaf 29 januari om en om met Sophie Hilbrand voorlopig de dagelijkse talkshow op de vooravond van NPO 1. Dat heeft BNNVARA vrijdag laten weten. Het programma heet voorlopig Sophie & Jeroen. Khalid Kasem legde begin januari zijn werkzaamheden neer om een artikel van het AD waarin hij ervan werd beschuldigd dat hij in zijn tijd als advocaat een ambtenaar zou hebben omgekocht.

BNNVARA laat weten dat het nog niet duidelijk is voor hoelang de presentatie op deze manier zal worden ingevuld en hoelang de talkshow deze naam zal dragen.

“De omstandigheden waaronder dit gebeurt zijn zeer vervelend, zeker voor Khalid en de redactie, maar we zijn heel blij dat we Jeroen bereid hebben gevonden om voorlopig samen met Sophie onze talkshow op de vooravond te presenteren”, zegt BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler.

Kasem legde op 5 januari zijn werkzaamheden voor BNNVARA neer. Hij deed dat na berichtgeving van het AD waarin hij in verband werd gebracht met omkoping van een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij zou dit in zijn tijd als advocaat hebben gedaan om een cliënt vervroegd vrij te krijgen. Kasem zou dit in 2019 hebben bekend aan Peter R. de Vries, met wie hij destijds een advocatenkantoor runde. De Vries zou dat gesprek hebben opgenomen. Kasem zelf ontkent de beschuldiging. “Laat duidelijk zijn dat ik mij nooit schuldig heb gemaakt aan omkoping”, zei hij tegen het AD.

De Orde van Advocaten in het arrondissement Amsterdam, waar het kantoor van Kasem en De Vries gevestigd was, doet onderzoek naar de kwestie. Net als de Dienst Justitiële Inrichtingen.

De omroep liet eerder weten niet op de hoogte te zijn van de zaak en noemde de beschuldigingen ernstig.