Anp 447161939

Deze Nederlandse artiesten staan dit jaar op het wereldberoemde Coachella

Twee Nederlandse acts staan dit jaar op het Amerikaanse festival Coachella. Het gaat om de Alphense dj Reinier Zonneveld en het Amsterdamse dj-duo ANOTR. Coachella is in april en maakte woensdag de line-up bekend.

Reinier Zonneveld geldt als een van de grootste Nederlandse techno-dj’s van dit moment. De 32-jarige artiest vestigde in augustus een wereldrecord met een 11 uur en 11 minuten durende solo-liveset op de eerste editie van zijn eigen festival Karren Maar in Arnhem. Onlangs presenteerde Zonneveld zijn vierde album, Heaven is mad (for you).

ANOTR scoorde recent een grote hit met het nummer Relax My Eyes, dat meer dan 100 miljoen streams op Spotify had. De formatie bestaat uit Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney en treedt op over de hele wereld.

Internationale artiesten die dit jaar op Coachella optreden zijn Lana Del Rey, Tyler, The Creator en Doja Cat. Ook No Doubt komt voor het event weer bij elkaar. De groep, met Gwen Stefani als leadzangeres, ging negen jaar geleden uit elkaar.

Coachella is dit jaar op 12, 13 en 14 april en op 19, 20 en 21 april. Het festival is traditiegetrouw in twee weekenden, met twee keer dezelfde line-up.