Maarten van der Weijden

Deze BN’ers zijn kandidaat-Kamerlid

Onder de 1126 mensen die kandidaat zijn om op 22 november verkozen te worden in de Tweede Kamer zijn ook enkele bekende Nederlanders. Na het vaststellen van de kandidatenlijsten heeft de Kiesraad de namen van alle goedgekeurde kandidaten bekendgemaakt.

Zwemmer Maarten van der Weijden is lijstduwer voor de VVD. Hij staat 80e en laatste op hun kandidatenlijst. Actrice Romana Vrede is veertiende op de lijst van BIJ1. Een plekje hoger op de lijst van die partij is de bekende dragqueen Ma’MaQueen.

Reinier van den Berg op lijst ChristenUnie

Bij de ChristenUnie staan weerman Reinier van den Berg (49e plaats) en terrorismedeskundige Beatrice de Graaf (50e) op de lijst. Kickbokser Alistair Overeem is lijstduwer van Belang van Nederland. Hij was tot een paar dagen geleden geschorst bij kickboksbond Glory voor het overtreden van de dopingregels.

Prostitutie-activiste Metje Blaak is lijstduwer voor Piratenpartij – De Groenen. Linda Nooitmeer, voorzitter van slavernij-instituut NiNsee, staat 65e op de lijst van D66. Zij verwelkomde koning Willem-Alexander op 1 juli op Keti Koti, waar hij excuses aanbood voor het Nederlandse slavernijverleden.

Beeld: Reni van Maren