Jan Smit

Deze BN’er volgt Jan Smit op als Songfestival commentator

Jacqueline Govaert volgt Jan Smit op als commentator bij het Eurovisie Songfestival. Dat maakt omroep AVROTROS vrijdag bekend. Smit maakte in februari bekend te stoppen als commentator. Hij deed dat jarenlang samen met Cornald Maas.

Govaert neemt tijdens de halve finales en finale plaats naast Maas, die al jaren het evenement becommentarieert. “Ik vind het een grote eer dat ik hiervoor gevraagd ben en vond het direct een heel goed idee!”, zegt Govaert in een persverklaring. “Mijn leven draait al zo lang ik me kan herinneren om muziek en liedjes in welke vorm dan ook. Ik heb het songfestival altijd gevolgd en gaf vrolijk commentaar, maar dan thuis vanaf de bank. Extra bijzonder dus om het dit jaar vanuit Malmö te mogen doen naast Cornald, ik kijk er enorm naar uit!”

Govaert is sinds vorige zomer ook lid van de selectiecommissie van het songfestival. Daarmee is zij medeverantwoordelijk voor welke inzending Nederland vertegenwoordigt.

Het songfestival vindt van 7 tot 11 mei plaats in het Zweedse Malmö. Namens Nederland doet Joost Klein mee met het lied Europapa.