Dennis Schouten

Dennis Schouten enorm opgelucht door uitspraak rechter

Dennis Schouten is “enorm blij” dat hij zijn rechtszaak tegen zijn ex-vriendin Natasja Dragic heeft gewonnen. De Roddelpraat-maker had een bodemprocedure gestart bij de rechter wegens laster en smaad. Zijn ex had onder meer beweerd dat zij minderjarig was toen zij een relatie hadden. De rechter oordeelde donderdag dat Schoutens ex-vriendin onrechtmatig heeft gehandeld door onjuiste, belastende informatie over hem te verspreiden, waardoor zijn goede naam is geschaad.

Na de uitspraak liet Schouten van zich horen op Instagram. “Ik ben geen pedofiel. Dat klinkt hard, maar daar ging deze rechtszaak om”, schrijft Schouten in zijn bericht. De presentator schrijft verder dat zijn ex-vriendin hem onder meer heeft “willen en kunnen neerzetten als een man die meisjes van 12 om naaktfoto’s vraagt”. “Vandaag heeft de rechter geoordeeld dat deze beschuldigingen onterecht waren, nergens op gebaseerd en een pure lastercampagne zijn geweest”, vervolgt Schouten.

Naar eigen zeggen heeft de 28-jarige Schouten veel last gehad van de beschuldigingen. “Ik ben maanden bedreigd, uitgescholden en mensen die ik dicht bij me had staan zijn vertrokken”. Schouten eiste dan ook een schadevergoeding van 25.000 euro, maar de rechter oordeelde dat een schadevergoeding van 7500 euro passend is. Dragic moet ook alle proceskosten betalen. Tijdens de zitting eiste Dragic onder meer dat Schouten een rectificatie zou plaatsen over uitlatingen die hij over haar had gedaan en dat beelden die van haar in uitzendingen zijn gebruikt verwijderd zouden worden. Die vorderingen werden door de rechter afgewezen.

Schouten zegt tegen het ANP dat hij “verschrikkelijk opgelucht” is na de uitspraak. “Je weet zelf al heel lang dat wat er werd gezegd niet waar is, maar je weet natuurlijk nooit of je de uitspraak krijgt waar je op hoopt.”