Broertjes Roelvink Openen Bar

De Roelvinkjes zijn terug, dit zegt Dries over de serie

Na afwezigheid van een paar jaar is er weer een nieuwe reallifesoap over de familie van Dries Roelvink. De Roelvinkjes is vanaf maandag te bekijken via Videoland. De zanger verwacht dat mensen weer klaar zitten om het leven van de familie te volgen. “Ik denk dat mensen toch wel iets denken van: ja, dat hebben we gemist”, zegt Roelvink tegen het ANP.

In het verleden werden al meerdere seizoenen van de realityserie gemaakt en ook waren Dave en Donny Roelvink te zien in spin-offs op Videoland. De laatste reeks over de familie werd in 2019 uitgezonden. In de nieuwe serie komen verschillende hoogte- en dieptepunten van de familie Roelvink voorbij. “Er wordt gelachen en gehuild”, zo belooft Roelvink. Donny kreeg bijvoorbeeld de diagnose teelbalkanker en Dave heeft een verslaving overwonnen en is vader geworden.

Roelvink vindt onder meer het verschil met de eerdere series die over zijn familie werden gemaakt leuk. “Daarin waren Dave en Donny nog jonge jongens die hun wilde haren nog niet kwijt waren. Nu zijn het volwassen mannen.” Dat geldt vooral voor Dave, stelt Roelvink. “Die kwam in de eerste reeks over als een feestbeest. Die is nu zelf vader geworden. Een heel ander mens. Mensen gaan echt staan kijken van: die is behoorlijk veranderd”.

Reëel beeld

Roelvink is in ieder geval tevreden met het resultaat. “We hebben nu twee afleveringen mogen zien. Dat kon onze goedkeuring wegdragen”, zegt hij. “We dachten: ja, dit schetst een reëel beeld van hoe wij momenteel leven.”

De zanger vindt het nog te voorbarig om het te hebben over een eventueel vervolg. “Laten we maar afwachten hoe dit gaat. Maar ik zeg zeker niet nooit meer.”