Foto Dave Roelvink Zoontje

Dave Roelvink legt uit hoe hij een terugval kreeg: ‘Dacht dat ik het op eigen kracht kon’

Dave Roelvink heeft de “grote vergissing” gemaakt om te denken dat hij “op eigen kracht” clean kon blijven van drank en drugs, waardoor hij een terugval had. Dat deelt de realityster in een bericht op Instagram.

“Na 2,5 jaar zonder drank en drugs ben ik gestopt met het investeren van tijd en het toepassen van de tools die me hielpen clean te blijven”, schrijft hij. “Ik voelde me goed en dacht dat ik het op eigen kracht kon, maar dat was een grote vergissing die tot een terugval heeft geleid. Verslaving is een erkende chronische ziekte die toeslaat als je niet waakzaam blijft. Het is een levenslange strijd en geen tijdelijk iets. Na mijn terugval heb ik meteen hulp gezocht, want ik wil niet meer terug naar mijn oude leven en kies voor een leven in herstel.”

Gesteund

Roelvink bedankt ook iedereen voor “de mega lieve berichten” die hij heeft ontvangen. “De afgelopen weken heb ik mij ontzettend gesteund gevoeld tijdens mijn herstelproces.” Ook zegt hij veel berichten te hebben ontvangen van mensen in vergelijkbare situaties. “Ik ben overspoeld door honderden berichten van mensen die in dezelfde situatie zitten of niet weten hoe ze om moeten gaan met een familielid met een verslaving. Na het herstellen van mijn eigen basis zal ik me nog meer inzetten om zoveel mogelijk mensen te helpen met dit probleem.”

Zuid-Afrika

Dave Roelvink zat wekenlang in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, zo vertelde zijn vader Dries onlangs. Zo’n drie jaar geleden worstelde Dave ook al met een drank- en drugsverslaving. Daarna richtte hij samen met onder anderen Najib Amhali, die ook kampte met verslavingen, een afkickkliniek op in Abcoude.