Foto Dave Roelvink Zoontje

Dave Roelvink hangt dj-carrière aan de wilgen: ‘Daar is terugval begonnen’

Dave Roelvink gaat stoppen met zijn werk als dj. Dat zei de zoon van Dries Roelvink woensdag in de uitzending van RTL Boulevard. “Ik heb besloten om te gaan stoppen met draaien”, zei hij in het programma.

“Ik wil echt niet meer in deze valkuil trappen”, vervolgt Roelvink. De 29-jarige worstelde met een drank- en drugsverslaving en had afgelopen najaar een terugval. Daarna liet hij zich weer opnemen in een afkickkliniek. “Ik heb gezien dat het toch heel moeilijk voor me is. Daar is toch ook die terugval begonnen, bij die situaties.”

Dave is zelf pas net terug uit de afkickkliniek, maar wil zich nu gaan richten op het helpen van anderen die worstelen met een verslaving. Op Instagram deelde de realityster dat hij “zijn platform” wil inzetten om mensen bij te staan.

Geen doelloze posts meer

“2023 was een pittig jaar. Maar in een hoekje zitten huilen staat me niet”, schrijft Roelvink bij een video waarin hij zijn verhaal doet. “Rug recht, tanden op elkaar en door. Ook ben ik klaar met dat doelloze posten op social media. Het wordt tijd om het op een goede manier in te zetten.”

Roelvink geeft toe dat hij zelf pas een paar maanden clean is. “Ik heb wel drie jaar in herstel geleefd, dus daar heb ik heel veel geleerd.” Op Instagram wil Roelvink vertellen over zijn drugsverslaving en ook over zelfontwikkeling aan de hand van bijvoorbeeld meditatie.

Relatie verbroken

De 29-jarige Roelvink verbleef recent zes weken in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Daarvoor was hij 2,5 jaar clean. Kort na zijn terugkeer maakten hij en zijn vriendin Jazzlyn bekend dat zij hun relatie hebben verbroken.