Danny Vera

Danny Vera: ‘Emma Kok is veel te jong voor songfestival’

Het lijkt Danny Vera geen goed idee om Emma Kok volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen. De zangeres is daar nog veel te jong voor, zo stelde hij woensdag in de SBS6-talkshow De Oranjezomer.

Presentatrice Hélène Hendriks opperde het idee om de pas 15-jarige Kok naar het evenement te sturen naar aanleiding van haar gastoptreden bij de Vrijthof-concerten van André Rieu vorige maand. Beelden daarvan gaan sinds enkele dagen viral op internet.

Vera, die wel onder de indruk was van Koks vocalen, vindt haar echter niet geschikt. “Ik vind dat je dit meisje niet op zo’n jonge leeftijd aan dat gekkenhuis mee moet laten doen. Kinderen moeten eerst nog meters maken, ga nou eerst van je leven genieten voordat je met al die leipo’s te maken krijgt”, betoogde hij. “Als je zo jong bent en niet wint of juist wel, dan gaan er zoveel mensen een mening over je hebben en zeker in deze tijd. Dat moet je allemaal niet doen.”

Kok zou zich overigens kunnen inschrijven. De leeftijdslimiet is 16 jaar of ouder op 15 april 2024. Kok bereikt die leeftijd een maand eerder.

Frans Bauer

Vera houdt ook helemaal niet van muziekwedstrijden, daarvoor is volgens hem sport bedoeld. “Of je nou van Frans Bauer houdt of van Metallica, iedereen heeft zo z’n eigen fans of liefhebbers. Dus ik vind het altijd raar dat er wedstrijden worden gehouden over hoe je zingt. Ik denk dat als Bob Dylan in de jaren zestig had meegedaan aan Idols hij nog niet eens door de voorronde was gekomen. Dan hadden we de grootste songwriter van deze eeuw gemist omdat een of andere knurft zegt: ‘ja, ik vond het niet zo goed’.”

Vera zal je dan ook niet op het songfestival zien: “Dat is niet aan mij besteed”, verklaarde hij. Wel vond hij het “tof” dat Duncan Laurence er veel succes mee heeft behaald.