Premiere Van Vegas

Danny de Munk wil gerechtigheid: ‘Het laatste woord is er nog niet over gesproken’

Danny de Munk geeft de strijd tegen de vrouw die anoniem aangifte van verkrachting tegen hem deed niet op. De zanger, die wegens gebrek aan bewijs niet wordt vervolgd, wil “gerechtigheid”, zo vertelde hij vrijdagavond in Shownieuws. “Het laatste woord is er nog niet over gesproken.”

De vrouw beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht en deed daar vorig jaar aangifte van. De Munk zegt wel te hebben gezoend met de vrouw, maar ontkent de beschuldigingen van verkrachting. Hij sprak van een valse aangifte en deed een tegenaangifte. In november werd bekend dat De Munk niet zal worden vervolgd omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. De Munk besloot de zaak die hij had aangespannen om de vrouw in het openbaar te horen door te zetten. Dat getuigenverhoor was in maart.

De zaak is daarmee niet af voor De Munk. De zanger gaat zijn “kist in met gerechtigheid”, vertelde hij in Shownieuws. Wat hij daarmee bedoelde, zei hij niet. De zanger vertelde wel dat hij niet doelt op een schadevergoeding.

De Munk heeft nog geregeld last van de afgelopen maanden. “Ik slaap slecht, dan zit ik aan een slaappil”, zei hij. Wel heeft de zanger veel steun gehad aan zijn gezin. “We hebben elkaar.”