Italy Cinema Venice Film Festival Mostra

Daan Schuurmans vroeger veel gepest: ‘Heeft me gemaakt tot wie ik ben’

Daan Schuurmans is als kind flink gepest en dat heeft sporen achtergelaten. “Dat heeft me wel gemaakt tot wie ik ben, het vormt wel je karakter”, vertelt de 51-jarige acteur in het programma Sterren op het Doek. De aflevering rondom de acteur wordt zaterdagavond uitgezonden op NPO 2.

In die tijd hield hij vooral rekening met zijn ouders. “Je wilt niet dat je ouders het weten. Dat is een van de ergste dingen bij het pesten. Je probeert te doen alsof er niks aan de hand is”, vertelt hij. Tegenwoordig merkt Schuurmans dat hij meer op zijn hoede is bij sociale gelegenheden.

In de aflevering vertelt Schuurmans ook over de band met zijn vader, die overleed toen Schuurmans 25 jaar was. “Het was een Hemingway-achtig figuur, maar hij kon op momenten heel complimenteus zijn en zacht”, vertelt Schuurmans. “Zeker in de laatste maanden voor zijn dood, dan vallen natuurlijk alle maskers af.” In de laatste periode van zijn vaders leven was alles “uitgesproken”, zo blikt de acteur terug. “We hoefden eigenlijk niks meer tegen elkaar te zeggen. Dus dat was mooi.”