Chimene Van Oosterhout Met Tanja Jess Reni van Maren 15082201

Chimène van Oosterhout geeft gezondheidsupdate: ‘Jullie zijn de grootste pleister op mijn hart’

Chimène van Oosterhout heeft van zich laten horen nadat ze afgelopen vrijdag wegens acuut hartfalen moest worden opgenomen in een ziekenhuis in Griekenland, waar ze op vakantie was met Tanja Jess. “Ik geloof dat ik voor het eerst na een vakantie enorm blij ben om naar huis te gaan!”, schrijft ze op Instagram.

De dames zouden twee heerlijke weken beleven op Griekenland, maar op dag vijf ging het ineens vreselijk mis, beschrijft de presentatrice. “Na een unieke kitesurfsessie, werd ik met bijna geen hartslag meer (20%) met loeiende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis op Kos. (Waarschijnlijk door restschade van de chemo).” Chimène (59) is de afgelopen jaren drie keer behandeld voor borstkanker en door chemo kan het risico op hart- en vaatziekten toenemen.

Upgrade van hartfunctie

Nadat doktoren haar hart op wisten te “kalefateren tot 30%”, werd ze naar Athene gevlogen voor verdere behandeling. En met succes, aldus Chimène. “Katheterisatie, medicatie en geweldige specialistische hulp hier, hebben mijn hartfunctie een upgrade gegeven van momenteel 45%.” Nu is het “langzaam aan tijd om te denken aan een reis naar huis”.

Love you to the moon and back

De presentatrice en zangeres is bedolven onder de beterschapswensen en steun en daar is ze maar wat dankbaar voor, schrijft ze. “Wat mij vooral beter doet voelen ben jij! Ik wil daarom bij dezen, iedereen heel hartelijk bedanken voor de enorme lieve berichten, het medeleven en de bezorgdheid.” Chimène noemt al het medeleven “de grootste pleister op mijn hart”. Ook dankt ze iedereen die haar tijdens die afschuwelijke gebeurtenis geholpen heeft, en één iemand in het bijzonder. “Last but not least, Tanja Jess. ook zonder jou had ik waarschijnlijk dit bericht niet meer kunnen posten. Love You to the moon and back.”

Beeld: Reni van Maren