Chantal Janzen

Chantal Janzen zat tegen burn-out aan: ‘Blinde paniek’

Chantal Janzen heeft wel eens “blinde paniek” gehad toen haar “harde schijf helemaal vol zat”. Dat zegt de 44-jarige presentatrice in een aflevering van het onlineprogramma Open Kaart van Robbert Rodenburg, die donderdag is verschenen.

Janzen schetst in het gesprek een moment waarop ze “echt te veel had gedaan”. “Toen moest ik mijn telefoonnummer geven bij de gemeente, of mijn postcode. Ik had geen idee”, vertelt Janzen. “Ik heb nooit paniek. En toen had ik echt blinde paniek.”

Op momenten waarop Janzen zich niet goed voelt, praat ze daar over met mensen in haar omgeving. “Neem mij dan niet op hoor, als ik dan bel. Dan kom je ook echt niet van me af”, zegt de presentatrice lachend. “Gelukkig heb ik mensen om me heen die er voor me willen zijn of die die tijd voor me willen maken.”

Zich kwetsbaar opstellen vindt Janzen dan ook niet moeilijk. “Nee, totaal niet”, vertelt ze. “Ik schaam me er niet voor als het kut gaat.” Ook spreekt de presentatrice soms met een professional als de dingen even niet soepel verlopen. “Het is heel fijn om met iemand dan te praten, dat heb ik af en toe wel nodig. Het helpt mij enorm.”