Jan Smit Chantal Janzen Netherlands Eurovision Song Contest

Chantal Janzen genoot te weinig van succes

Chantal Janzen kan zich sommige werkzaamheden uit haar carrière niet meer herinneren. In de nieuwste aflevering van de podcast PodBast van Bastiaan Meijer vertelt de presentatrice (44) dat ze veel dingen niet meer weet, omdat veel klussen aan het begin van haar loopbaan tegelijk op haar pad kwamen.

“Ik voel van heel veel dingen niet meer hoe dat was, en dat is best jammer. Zonder daar heel neerslachtig over te zijn”, zegt Janzen nadat Meijer haar een reeks fragmenten uit haar loopbaan heeft laten horen. “Soms moet er een klein biografietje komen van wat ik heb gedaan, bijvoorbeeld als ik een gala presenteer. En dan zegt mijn assistent: ‘check jij dat biootje nog even’, en dan staan daar dingen in waarvan ik denk: hè, heb ik dat ook gedaan? Dan weet ik het gewoon niet meer.”

Genieten..?

Jammer, zo zegt ze. “Soms vind ik het weleens jammer dat ik te weinig heb genoten van dingen omdat ze allemaal tegelijk kwamen”, zegt Janzen, doelend op haar televisie- en musicalwerkzaamheden. De presentatrice vertelt verder dat ze het soms lastig vindt om te genieten als ze “heel erg aan het werk” is. “Mensen vragen weleens: dat songfestival, heb je daar heel erg van genoten? Ja, ja, nou niet zo heel erg. Ik vond het fantastisch, maar ik was daar zo aan het werk en zorgen dat je dat goed volbrengt, dat daarom het genieten… ja.”

Janzen zegt veel tegen haar 14-jarige zoon dat hij moet genieten. Ook anderen geeft ze die raad. “Sta soms even stil, kijk om je heen en kijk met een helikopterview naar wat je aan het doen bent.”