Castpresentatie Abba Musical Mamma Mia

Cast Mamma Mia! doneert op première geld aan slachtoffers Marokko

De acteurs van de nieuwe Nederlandse versie van hitmusical Mamma Mia! hebben op de première geld gedoneerd aan de slachtoffers van de ramp in Marokko. Normaal geven acteurs op een première elkaar cadeautjes. Maar hier ziet de cast dit maal vanaf. In plaats daarvan doen zij allemaal een schenking aan organisaties die nu hulp bieden na de grote aardbeving.

Producent Hans Cornelissen nam voorafgaand aan de première van de voorstelling in het DeLaMar in Amsterdam even het woord. Hij stelde met klem dat het hele team achter de musical op deze middag kort wilde stilstaan bij de “vreselijke situatie in Marokko. Omdat deze aardbeving direct en indirect heel veel landgenoten treft die daar familieleden of vrienden hebben. En die door de aardbeving misschien geliefden hebben verloren.”

De musical Mamma Mia! draait op liedjes van de Zweedse band ABBA. In de voorstelling probeert Donna na 21 jaar te ontdekken wie de vader is van haar dochter Sophie, die op het punt staat te trouwen. Om de vader te vinden nodigt Donna haar drie minnaars uit die periode uit op het Griekse eiland waar het huwelijk plaatsvindt. De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Brigitte Heitzer, René van Kooten, Dennis Wiillekens en Soraya Gerrits.

De voorstelling is de komende maanden in heel Nederland te zien.

ANP PRODUCTIESANP-100923-097