Carry-Tefsen

Carry Tefsen viert 85e jaardag en is nog lang niet klaar met carrière: ‘Ben superfit’

Als het aan Carry Tefsen ligt, is ze binnenkort weer op tv of in het theater te zien. De actrice, die zondag 85 wordt, is ervan overtuigd dat ze op professioneel gebied nog niet klaar is. “Ik mankeer niets en ben superfit”, vertelt ze aan De Telegraaf.

Een reizende voorstelling zal Tefsen echter niet meer doen. “Ik heb namelijk absoluut geen zin meer om nog langer in ’blik’ te gaan zitten: in een bus naar één of andere uithoek van het land af te reizen voor een voorstelling. Als zich iets aandient in Amsterdam waar ik bijvoorbeeld in mijn geliefde Koninklijk Theater Carré of in het DeLaMar Theater enkele weken kan staan, dan doe ik dat.”

‘Eén groot feest’

Tefsen, onder meer bekend van de hitserie Zeg ‘ns Aaa, kijkt al terug op een mooie loopbaan. “Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik nooit zonder werk heb gezeten. Dat heeft natuurlijk ook te maken met een grote mate van geluk, en dat ik breed inzetbaar was met zingen, dansen en acteren. Daardoor heb ik een heel leuk leven gehad”, stelt ze. “Film, televisie, toneel en musical, het is één groot feest geweest.”