Screenshot 2023 03 25 20.12.51

BzV-mascotte Tommy zwaargewond na aanval door andere hond, Yvon Jaspers in tranen

Hond Tommy, die altijd van de partij is als zijn baasje Yvon Jaspers ‘haar’ boeren bezoekt tijdens opnames voor Boer zoekt Vrouw, is zwaargewond geraakt bij een aanval door een andere hond. De presentatrice deelt beelden van haar gewonde viervoeter, die trillend van shock bij de dierenarts zit.

Tommy is ernstig toegetakeld, zo is te zien op de beelden, en heeft meerdere enorme rijtwonden. Het ging mis toen Yvon’s zestienjarige zoon Tijl Tom uitliet, schrijft de 50-jarige presentatrice aangeslagen. Tijl moest machteloos toekijken hoe de harige publiekslieveling te grazen werd genomen door “een enorme hond”. “Minutenlang door de modder gesleurd en uit elkaar gereten. Nu diepe bijtwonden en hechtingen.”

‘Kan niet stoppen met huilen’

Yvon en haar gezin zijn er kapot van. “Die lieve wijze rustige goedzak moet teveel meemaken op zijn oude dag… Ik kan niet meer stoppen met huilen…” Heel veel mensen leven mee met arme Tommy en zijn mensen: er zijn al bijna 10.000 steunbetuigingen binnengekomen onder Yvon’s bericht. Zo stuurt zangeres Anouk een huil-emoji en ook Freek Vonk, Edsilia Rombley en Anita Witzier leven mee. ”Wat afschuwelijk!”, schrijft laatstgenoemde. “Arme Tom! Liefs en sterkte.”

Lappenmand

Arme Tommy, die dit jaar 11 wordt, lag begin dit jaar ook al in de lappenmand, waardoor hij niet bij de opnames van Boer zoekt Vrouw aanwezig kon zijn. Tijdens een stoeipartijtje op de trap scheurde hij zijn kniebanden en verbrijzelde hij zijn meniscus. Hij moest onder het mes en daarna flink revalideren. 

Beeld: instagram@yvonjaspers.official