Britt Dekker

Britt Dekker over kritiek: ‘Soms best ingewikkeld’

Britt Dekker vindt het soms maar lastig hoe ze het beste kan omgaan met negatief commentaar nadat ze op televisie is geweest of iets anders heeft gedaan. “Soms heb je geen idee wat je ermee kunt, ook al trek je het je wel aan”, schrijft de tv-persoonlijkheid op Instagram. Aanleiding is een lichte aanvaring die ze zondagavond had met AD-columniste Angela de Jong in het RTL 4-programma Renze op Zondag.

“Als je met vele duizenden paardenmeisjes per jaar op de foto gaat maar met 50 ergens anders in het wild niet en die roepen heel hard ben je ineens arrogant. Als je tijdens een programma jezelf bent en iemand schrijft al jaren in haar column je bent nep, moet je gewoon leren dat dat er ook bij hoort ook al is dat soms even zoeken hoe je dat doet”, stelt Dekker. “Denk eerlijk gezegd dat heel veel mensen zich vaak afvragen wanneer doe je het nou goed en wanneer niet. Nou ik ook dus.”

Volgens Dekker hoort het er wel bij. “Als je op tv bent weet je dat iedereen wat van je vind en dat is ook helemaal prima anders moet je lekker een ander vak kiezen. Het is soms alleen best ingewikkeld hoe je het nou beste kunt doen”, vindt ze. “Ik probeer zelf juist altijd te leren van negatieve reacties want soms zit er wat in en dan wil je ook wel veranderen. Als bijvoorbeeld ergens staat dat je tijdens opnames meer met je mobiel bezig bent dan met die kinderen denk je: ja kut ze hebben gelijk ben mobiel verslaafd en moet minder op Instagram zitten scrollen tijdens werktijd.”

Dekker sluit af door haar volgers te bedanken en benadrukt dat ze met De Jong geen ruzie heeft. “Ik heb Angela na de uitzending nog ontmoet en ik vond haar daar oprecht heel erg aardig en niks mis mee als mens.”