Cabaretmarathon In Jarig Carré

Bert Visscher deelt goed nieuws: ‘Als het goed is, ben ik genezen’

Bert Visscher maakt het goed nadat vorig najaar prostaatkanker bij hem werd geconstateerd. “Alles ziet er goed uit, ik heb nergens last van en geen enkele bijwerking gevoeld. Als het goed is, ben ik helemaal genezen. Ik denk dat Visscher nog wel een paar jaar meegaat”, zegt de 62-jarige cabaretier in het AD.

Tijdens try-outs van zijn solovoorstelling Dat zie je een ander niet doen! werd de ziekte bij hem in een beginstadium aangetroffen. “Ik voelde me moe en slap, met die klachten ben ik naar de huisarts gegaan. Mijn PSA-waarde bleek licht verhoogd. Je moet weten dat mijn vader ooit is overleden aan prostaatkanker. Mede daarom adviseerde de huisarts om er toch eens naar te laten kijken”, blikt hij terug. “Ik bleek het te hebben, zij het in het vroegst mogelijke stadium. Hoe dan ook: ik schrok me helemaal de tering. Je denkt toch: nu ben ik aan de beurt, nu gaat het mis. Ik vroeg nog aan de arts: is dit dan mijn doodvonnis? Nee, zei hij, je gaat hier absoluut niet dood aan.”

Inmiddels gaat het weer goed met Visscher en is hij vanaf volgende maand te zien in de voorstelling Ripperda en gaat hij komend najaar verder toeren met zijn laatste solovoorstelling. “Nou ja, laatste… Dat denk ik. Maar als ik over een jaar of acht, negen nog een fantastisch idee voor een soloprogramma krijg, ga ik het echt wel maken. Maar dan moet het idee wel echt héél goed zijn.”