Frans Bauer Chris Bauer 50ste Verjaardag Rene Froger

Beladen dag voor Frans Bauer: ‘Vandaag is het feest in de hemel’

Frans Bauer staat op zijn social media stil bij wat de 79ste verjaardag van zijn vader Chris had moeten zijn. Dat doet hij door het posten van een mooie foto uit de oude doos.

“Vandaag is het feest in de hemel. Mijn vader is jarig 79 jaar”, schrijft Frans. Chris Bauer, die meestal met zijn zoon meeging als hij moest werken, stierf in 2015 aan een hartstilstand. Hij lag op dat moment in het ziekenhuis wegens een longontsteking. Chris leed aan longkanker en COPD.

In 2021 vertelde Frans geëmotioneerd in het tv-programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol over die zwarte dag. Frans ging op bezoek bij zijn vader en kwam net aanlopen toen hij gereanimeerd werd. “Ik zie me weer uit die lift komen, ik zie mezelf uit de gang komen en ik zie dat ze bezig zijn achter een doek. En uiteindelijk blijkt dat je vader te zijn.”

‘Weet niet of ik dat ooit verwerk’

Dat heeft er uiteraard stevig ingehakt bij de 49-jarige zanger. “Het is iets heel geks, angstaanjagend ook als ik er aan terugdenk. Zo’n reanimatie. Ik weet niet of ik dat ooit verwerk.”