beau van erven dorens

Beau van Erven Dorens neemt het op voor Gordon: ‘Ronduit schandalig’

Beau van Erven Dorens heeft dinsdag een statement op Instagram geplaatst waarin hij het opneemt voor Gordon. De entertainer was zondag te gast in het programma Casa di Beau en vertelde daar onder meer dat hij twee zelfmoordpogingen heeft ondernomen.

“Gordon wil ik graag een hart onder de riem steken, want hij sprak zich in de aflevering voor het eerst uit over de heftige nasleep van zijn verbroken verloving”, schrijft Beau. “De manier waarop sommige mensen op die kwetsbare onthullingen menen te moeten reageren, vind ik ronduit schandalig. Zet dan gewoon je tv uit en ga wat anders kijken, ipv iemand de grond intrappen die een berg met schaamte heeft moeten overwinnen om een groot geheim te delen.”

Beau vreest dat door dit soort reacties andere mensen die met suïcidegedachten worstelen hier nu niet meer over durven te praten. “Wat een huiveringwekkend vooruitzicht bied je met zo’n cynische ontvangst van Gordons bekentenis aan andere, onbekende, wankele zielen, die zo’n pijnlijk verhaal willen delen”, schrijft hij. “Dit pleidooi voor beschaving is aan dovemansoren gericht, ik weet het, en je kunt maar beter je mond houden in dit agressieve mediaklimaat, want de bloedhonden ruiken ieder spoor van verzet en weten je te vinden tot in de eindigheid. Ik zie hun represailles met liefde tegemoet.”

Gordon omschreef in het programma 2023 als het “zwartste jaar” uit zijn leven. De zanger en presentator ging door een diep dal na zijn breuk met zijn verloofde Gavin Rozario.