Claudia B&B Vol Liefde Beeld: RTL Screenshot 2023 07 28 14.41.56

B&B Vol Liefde-Claudia kreeg teken van Paultje de Pauw om liefdesavontuur te verlaten

Claudia had haar pijlen gericht op Walter in Frankrijk, maar de echte liefdesvonk bleef – tot verdriet van Claudia – uit. Toch bleef ze aan Walter’s zijde staan, tot Paultje de Pauw haar een teken gaf dat het tijd was om te vertrekken.

Dat vertelt Claudia in B&B Vol Liefde: Love Bites, de onlineserie van RTL Boulevard. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan twee ex-kandidaten het gesprek aan over hun B&B Vol Liefde-avontuur. Tegenover de markante Jan, die door zijn “prinsesje” Marian naar huis werd gestuurd, doet Claudia uit de doeken waarom ze Walter toch verliet.

Het was een teken van Paultje de Pauw, de wonderschone vogel die paradeert op het erf van Walter en die tijdens Claudia’s verblijf in de B&B haar “grootste vriend” werd. Walter had al twee keer tegen Claudia gezegd dat er wat hem betreft geen sprake zal zijn van een liefdesrelatie, maar pas toen Paultje haar een teken gaf, trok ze haar conclusies.

Screenshot 2023 07 28 14.35.47
Paultje de Pauw

Tijd om te gaan

Ze had veel steun aan de bijzondere witte pauw, beschrijft ze aan Jan. “Als ik mezelf niet mooi voelde, deed ‘ie woooei, met die veren zo uit. Ik dacht: ik snap ‘m. Ik heb ook echt gecommuniceerd met hem.” Zo ook op die bewuste dag. “Ik zit in de keuken en de pauw komt binnen. Hij gaat zo voor me staan, met zijn kopje heen en weer. En ik snapte het. Toen voelde ik ook: tijd om te gaan. Ik was echt heel erg moe, door al die processen, maar voornamelijk: het wordt ‘m toch niet, en ik kies nu voor mezelf.”

Sprankje hoop

Ze ging het gesprek aan met Walter, om hem mede te delen dat ze ging vertrekken, maar er was toch stiekem nog een spránkje hoop, beschrijft Claudia. “Eerst dacht ik nog: ik wil eerst nog in zijn ogen kijken, dan heb ik toch nog dat ieniemienie hoopje. Van: als ik echt op zielsniveau hem écht goed kan voelen, maar het ging niet want ik voelde die blokkade. Zowel bij hem als mij. En toen wist ik: nee, jij wordt niet mijn liefde.”

Daarmee was Claudia de tweede dame die Walter in Frankrijk achterliet. Anne ging haar voor.

Beeld: RTL