Johnny de Mol

‘App-faal’ verstoorde zaterdagshow Johnny de Mol, Talpa belooft beterschap

Door een “persoonlijke technische fout bij de externe leverancier” werkte de speciaal ontwikkelde app zaterdagavond niet goed tijdens de eerste aflevering van de SBS6-show Ranking the Talent. Dat heeft Talpa Network maandag laten weten. Door deze fout konden kijkers in het eerste gedeelte van het programma niet alle acts ranken, wat de kern van het programma is. Talpa streeft zaterdag tijdens de tweede aflevering naar een “optimale app-ervaring”.

In elke aflevering wordt het publiek getrakteerd op tien acts, verdeeld in twee blokken. Het gaat om zangoptredens, dansvoorstellingen of variété-acts. Na iedere act geeft de publieksjury punten van 1 tot en met 10. Kijkers thuis moeten via een gratis app proberen dezelfde ranking te krijgen als de publieksjury. Door mee te doen kunnen ze prijzen winnen. De presentatie is in handen van Johnny de Mol.

Geen ge-rank

Op sociale media klaagden kijkers zaterdagavond dat de app niet werkte. “De app heeft niet naar behoren gewerkt”, erkent Talpa nu. Daardoor “konden kijkers in het eerste gedeelte van het programma niet alle acts ranken.” Meer details over de technische problemen die de show zaterdag parten speelden, deelt Talpa Network niet.