Anouk

Anouk wilde opnieuw meedoen aan Songfestival

Anouk heeft geen nummer ingestuurd voor het aankomende Eurovisie Songfestival, terwijl ze dat eigenlijk wel wilde. Dat vertelt de zangeres in gesprek met NU.nl. De reden dat Anouk toch geen liedje heeft ingestuurd, was dat ze haar nieuwe album Deena & Jim daarvoor niet kon uitstellen. In 2013 bezorgde de zangeres Nederland met het liedje Birds voor het eerst in jaren een plekje in de finale en zelfs in de top 10.

“Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots. Ik was niet van plan het Songfestival ooit nog een keer te doen, maar met deze muziek wilde ik het wel”, vertelt de zangeres aan de nieuwssite. Ze stelde het wel voor aan de selectiecommissie, maar de planningen van Anouk en de commissie kwamen uiteindelijk niet overeen. “Ze hebben dit jaar heel veel inzendingen ontvangen en ik kan natuurlijk niet achterlangs. Dat begrijp ik ook wel. De beslissing zou pas ergens in december vallen.”

Het album verschijnt op 3 november en liedjes voor het songfestival mogen niet eerder uitgebracht zijn. Bovendien zou het nummer waarschijnlijk dan pas in maart gepresenteerd worden. Omdat de zangeres niet wist of haar liedje geselecteerd zou worden, kon ze de release van het album niet uitstellen. “Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen: sorry, het wordt toch pas maart. Dus ging het helaas niet door, maar het was wel een mooi moment geweest.”