Anouk

Anouk wil begraven worden in kist van paddenstoelen

Anouk wil als zij overlijdt worden begraven in een kist van paddenstoelen, net zoals Erwin Olaf. Dat vertelt de zangeres in het gesprek dat zij met Matthijs van Nieuwkerk had over haar nieuwe album. Het gesprek werd woensdagmiddag op YouTube geplaatst.

“Het lijkt me interessant om begraven te worden in paddenstoelen”, aldus Anouk. “Dat je oplost in de grond, dat vind ik een mooie gedachte. Erwin Olaf lag daar naakt in zijn kist met alleen zijn trouwring. Ik dacht: dat wil ik ook.” De zangeres zegt dat zij hoopt dat zij na de dood “in de hemel wordt binnengelaten”.

Op haar nieuwe plaat Deena & Jim staat een nummer dat gaat over rouw door nabestaanden na het overlijden van een geliefde. “Ik zou niet willen dat mijn kinderen te lang rouwen over het verlies van een van hun ouders”, aldus Anouk. “Ze mogen wel rouwen, maar het lijkt me heel erg als ze blijven hangen in dat verlies. Ik hoop dat ze weten hoe ik erin sta. Ik ben oké. Mocht het ophouden, dan heb ik een heel mooi leven gehad.”

De zangeres heeft recent ook alles testamentair vastgelegd, voor het geval zij overlijdt. “Ik heb er twee jaar over gedaan met de notaris en accountant”, vertelde zij. “Ook uit zorg voor het gezin. Ik wil dat niemand ruzie kan krijgen over spullen of over geld. Ik heb alles zo dichtgetimmerd dat niemand ook maar één beslissing hoeft te nemen.”