Anouk Anp 494811069

Anouk onthult verrassende samenwerking: ‘Mooie combi, een soort transfoob TERF met een zware alcoholist’

Anouk en Tino Martin hebben samengewerkt voor een nieuw nummer. Het lied heet Voor je het weet, deelt de zangeres in de podcast Noah’s Ark Label.

“Hij stuurde mij een nummer op en ik dacht: dat is echt wel een goed nummer”, vertelt Anouk. “Ik wil eigenlijk geen Nederlandstalig nummer meer doen, maar als het dan een goed nummer is…”

De zangeres vond het ook een bijzondere samenwerking van twee artiesten die in opspraak zijn geraakt. Anouk na een bericht waarin ze zei dat mensen “die hun pipi eraf hakken” niet automatisch vrouw zijn en Tino Martin omdat hij meermaals dronken op het podium leek te staan. “Ik vond het ook wel een mooie combinatie: soort transfoob TERF (een radicale feminist die transgendervrouwen niet als echte vrouwen ziet, red.) met een zware alcoholist”, zegt ze lachend. “Dat moet gaan spetteren.”

Lees ook: ‘Transfobe’ Anouk onder vuur na plaatsen foto van ongesteldheid: ‘Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw’

Gesleuteld

Anouk heeft nadat Martin het had opgestuurd wel wat gesleuteld aan de tekst. “De tekst ‘Voor je het weet’ kwam bijna voor in elke zin. Voordat ik het weet komt dat nummer mijn neus uit, dus daar moest ik iets aan veranderen. Ik moet het natuurlijk wel uit mijn mond krijgen.”

Lees ook: Tino Martin over dronken optredens: ‘Het is genoeg geweest’

De zangeres verklapt nog niet wanneer het lied uitkomt. “We gaan het zien.”

Beeld: ANP