Angela Groothuizen

Angela Groothuizen wil boek schrijven over veelbewogen datingleven

Angela Groothuizen denkt na over het schrijven van een boek over daten op latere leeftijd. Ze denkt dat ze daarmee misschien een rolmodel kan zijn voor anderen, vertelt de zangeres en presentatrice in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild.

“Ik vind nu wel dat ik nu denk van: zal ik eens een leuk boek schrijven over al die dates? En wat je allemaal meemaakt zo als je dan 60+ bent en in één keer single”, zegt de 64-jarige Groothuizen, die vermoedt dat het “een hilarisch boek” kan worden. “Dat moet ik eigenlijk eens gaan schrijven. En dan een rolmodel kunnen zijn.”

Open relatie

Groothuizen was enkele jaren geleden een tijdje weg bij haar partner Rob, met wie ze al meer dan dertig jaar een open relatie heeft. Ze datete destijds met meerdere mannen tegelijkertijd die ze ontmoette via datingapps. Uiteindelijk keerde ze toch terug bij Rob, met wie ze ook twee kinderen heeft.

Ze is blij dat het “allemaal goed gekomen is”. “En dat we dit ook hebben samen”, vervolgt Groothuizen. “We hebben zoveel samen meegemaakt. Ik ben wel blij dat hij weer terug in mijn leven is.”

Beeld: Reni van Maren