André Hazes

André Hazes was zich niet bewust van gelijkenis Gavin DeGraw-song

André Hazes had geen idee dat zijn nieuwe single Deel van mij lijkt op het nummer Fire van de Amerikaanse zanger Gavin DeGraw. Aan tafel bij talkshow Beau zei Hazes vrijdag dat hij ervan baalt en dat het toeval is dat met name de refreinen erg op elkaar lijken.

“Ik zal eerlijk zijn. Lijkt het erop? Absoluut. Is het toeval? Ja. Is het kut? Zeker.”, zei Hazes. “Aan de andere kant: het gaat om twee zinnen in een heel liedje.” De zanger vertelde dat de commotie hem rauw op zijn dak viel. “Het was heel zwaar. We werken met 185 man, en ik zei: waarom hoort niemand dit?! Het was heftig. Dag twee en dag drie ging het er nog over en toen zag ik het maar als gratis promo.” Inmiddels is er contact geweest met het team rond DeGraw, vertelde Hazes. “Ik denk dat Gavin denkt: ik vind het wel prima zo.”

Commotie

Het nummer Deel van mij ging vorige week in première in het programma van Frank Dane op radio 538. Direct daarna ontstond er online al commotie omdat luisteraars het Amerikaanse nummer erin herkenden. Op sociale media dachten mensen zelfs dat het een Nederlandse cover van dat nummer betrof.

Luister en vergelijk:

‘Leef’ past niet bij mij’

Bij Beau vertelde Hazes verder dat hij van volkszanger nu popzanger wil worden. “Ik was iets aan het doen wat ik niet leuk vond”, zei hij onder meer over zijn oude, volkse repertoire. Zijn hit Leef valt daar ook onder. “Dat past ook niet bij mij. Maar dat zal ik altijd blijven zingen. Ik heb alles te danken aan Leef.”

Vorige maand stond Hazes voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium. Dat gebeurde tijdens de concerten van Holland Zingt Hazes. Hij trad bovendien naar eigen zeggen voor het eerst in jaren op zonder onder invloed te zijn van drugs of alcohol.