Andre Hazes Beeld: Reni van Maren Andre Hazes 21062319

André Hazes: ‘Ik zie nu in dat ik fouten heb gemaakt’

André Hazes brengt vrijdag zijn nieuwe album Op Mijn Lijf Geschreven uit. Op de plaat heeft de zanger zijn “diepste gevoelens” op zijn “eigen manier verwoord en in muziek omgezet”, zo laat hij donderdag weten in een verklaring.

“De sound is uniek en wellicht anders dan wat mensen van mij gewend zijn, maar het is en blijft André Hazes-muziek omdat ik degene ben die de teksten heeft geschreven en omdat ik degene ben die het zingt”, zegt Hazes over zijn nieuwste plaat.

De zanger werkte voor het album met een nieuw team van muzikanten, songwriters en producers. “We hebben maandenlang in de studio gezeten en hebben gestoeid met de woorden die in mijn hoofd ronddwaalden en de melodieën die ik op de meest onverwachte momenten voelde opkomen. Ik kreeg ruimte van het team om een leidende positie in te nemen in dit creatieve schrijfproces. Daardoor heb ik een kant van mezelf ontdekt die ik nog niet kende. Voor het eerst in mijn leven heb ik met overtuiging en volle overgave vanuit mijn hart geschreven en gezongen. Dit album vertegenwoordigt daarom precies wat ik op dat moment voelde.”

Fouten

Ook op persoonlijk vlak heeft Hazes een ontwikkeling doorgemaakt. “Ik zie nu in dat ik fouten heb gemaakt in het verleden en ik heb geleerd dat er altijd een plaats is voor herstel en vergeving. Meer dan ooit kan ik zeggen dat ik weet wie ik ben. Ik kijk nu vooruit en kan niet wachten om de zalen weer plat te spelen.”

De nieuwe nummers zal de zanger op 25 november ook spelen tijdens zijn show in Rotterdam Ahoy. Er komen dan ook oude liedjes voorbij en hits van zijn vader.

De 29-jarige zanger maakte eerder dit jaar na een pauze zijn comeback tijdens de shows van Holland Zingt Hazes. Hij stopte in het najaar van 2021 met optreden vanwege een burn-out. Later vertelde hij dat hij ook kampte met verslavingen. Inmiddels is Hazes afgekickt.