Andre Monique Bank

André Hazes blikt terug op alcoholverleden: ‘Hele hotelkamer verbouwd en Monique huilend op de gang’

André Hazes drinkt al enige tijd geen druppel meer, en dat is maar goed ook. In tijdschrift LINDA. vertelt hij over een schokkend incident uit de tijd dat hij nog wel dronk, vervolgens zijn hotelkamer op Tenerife kort en klein had geslagen en Monique de stuipen op het lijf had gejaagd.

Ter ere van de 65ste verjaardag van de moeder van Monique gingen ze met zijn allen naar het eiland om daar een feestje te vieren. Eigenlijk wilde de familie van Monique op wintersport, maar omdat André moest optreden tijdens Holland Zingt Hazes en bang was dat hij misschien iets zou breken op de piste, leek een tripje naar een warm eiland een veiligere optie. Toch kreeg hij het voor elkaar om daar tóch iets te breken, zwaar onder invloed van drank.

Heel dronken

“Tijdens onze eerste avond werd ik meteen heel dronken in een karaokebarretje, waar ik ook ben gaan zingen. Op een gegeven moment stond Monique te gebaren dat ik ermee moest stoppen, maar ik weigerde, omdat ik altijd door moest totdat ik omviel”, vertelt de zanger. Daarna kregen André en Monique ruzie op straat, en wat er daarna gebeurde weet hij niet meer. “(…) tot het moment dat ik wakker werd: huilend, in de armen van mijn schoonmoeder, met een bungelende hand.”

‘Ik maakte alles kapot’

De zanger had stevig huis gehouden, met desastreuze gevolgen. “Ik keek om me heen: de hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang. Zo’n persoon werd ik dus van de drank; iemand die alles kapotmaakte en dan een black-out kreeg. Gelukkig ben ik geen vechter, dus ik heb nooit geweld gebruikt naar mensen.” Maar hij moest dus wel naar het ziekenhuis omdat hij zijn hand had gebroken…