Ali B, Ali Bouali Beeld: Reni van Maren 07021902

Ali B is door politie afgeluisterd tijdens zedenonderzoek

Ali B is afgeluisterd tijdens het onderzoek van de zedenpolitie. De politie luisterde mee met gesprekken die de rapper voerde met zijn vrouw waarin hij haar tekst en uitleg moest geven over buitenechtelijke affaires. Dit bleek woensdag op de eerste zittingsdag in de rechtbank in Haarlem.

De rechter citeerde uit de afgeluisterde gesprekken tijdens het bespreken van de aangifte van een anonieme vrouw die zegt verkracht en aangerand te zijn door de artiest tijdens een schrijverskamp in een huis in Heiloo. Ali B voerde hierover gesprekken met zijn echtgenote rond de uitzending van het onlineprogramma BOOS over de vermeende wantoestanden bij The Voice of Holland.

Lees ook: Ali B ontkent aanranding ex-kandidaat The Voice Jill Helena op bospad

Vingers binnengebracht

De artiest zou tijdens het schrijverskamp in augustus 2018 zijn hand in de legging van de vrouw hebben gestoken en over haar onderbroek zou hebben gewreven, wat ten laste is gelegd als aanranding. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met een andere artiest, Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht.

Lees ook: Ali B direct geëmotioneerd bij aftrap zedenzaak: ‘De dood leek warmer dan het leven’

Disrespectvol

B. ontkent zowel de aanranding als de verkrachting in Heiloo. Hij zegt dat het niet gebeurd is. Wel erkent hij dat hij zich herinnert dat hij ruzie kreeg met de vrouw in zijn eigen slaapkamer, waar ze bezig was met Ronnie Flex, omdat ze hem woorden als ‘opdonderen’ toesnauwde. “Dit vond ik erg disrespectvol.”

Beeld: Reni van Maren