Akwasi

Akwasi ‘met overvolle bek vol tanden’ na steun van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft omroepbaas en rapper Akwasi maandag een hart onder de riem gestoken tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Op Instagram laat hij weten een beetje verrast te zijn door dat moment.

“Waarde uwe majesteit de koning, u zag het goed. Ik stond bij onze eerste ontmoeting inderdaad een beetje perplex. Uw advies en het hart onder de riem die u mij toestak brachten mij in eerste instantie heel eventjes tot een overvolle bek vol tanden”, schrijft Akwasi. “Dat voelde bizar en bijzonder tegelijkertijd.”

Proost

“Dank voor deze uitnodiging, de warme ontvangst en het geheugensteuntje dat ik vooral zo door moet gaan. Ik wist niet dat ik ook dat nodig had”, gaat Akwasi verder. “Proost op het nieuwe jaar, op het hebben van moed, op het ombuigen van allerlei soorten ellende, niet omdat het kan maar omdat het moet. Proost op ons gesprek en op het feit dat niet ieder moment een foto hoeft te zijn. Natuurlijk nog een proost op de liefde en proost op wat haat, proost op de verandering, vroeg… of laat.”

Racistische reacties

Waar Akwasi het precies over heeft gehad met de koning, vertelt hij niet. Over de rapper en baas van Omroep ZWART verschenen vorige week veel negatieve en racistische reacties naar aanleiding van zijn deelname aan de KRO-NCRV-kennisquiz De Slimste Mens.