Pierre van Hooijdonk

Ajax-trainer Maurice Steijn ziet af van kort geding tegen Pierre van Hooijdonk

Trainer Maurice Steijn van Ajax ziet af van een kort geding dat hij tegen Pierre van Hooijdonk had aangespannen. “Want hij heeft aan onze eisen voldaan en daarmee is het kort geding van de baan”, laat zijn advocaat Jan Kabalt weten.

Steijn spande woensdagmiddag een kort geding tegen Van Hooijdonk aan omdat de oud-voetballer nog niet aan zijn eisen had voldaan. De oud-voetballer zat zondag als vaste tafelgast in het NOS-programma Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van “betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers”. Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda, in het seizoen 2020-2021.

Steijn eiste dat Van Hooijdonk zijn uitspraken zou rectificeren en gaf hem tot woensdagmiddag de tijd. Hij koos voor een kort geding toen de oud-international voor de gestelde deadline nog niets van zich had laten horen.

Maar vervolgens reageerde Van Hooijdonk alsnog. “Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars”, liet hij via de site van de NOS weten. “Deze opmerking heb ik in ’the heat of the moment’ gemaakt, in een discussie met tafelgasten. Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten.”