Lil Kleine En Jaimie Vaes Weer Voor De Rechter

Agent die info lekte over Lil Kleine krijgt 150 uur taakstraf

De agent die vorig jaar informatie lekte over Lil Kleine toen hij in de cel zat, is donderdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 150 uur taakstraf, waarvan vijftig voorwaardelijk, en een dag celstraf. In de ogen van de rechtbank maakte Michael B. (22) zich schuldig aan schending van zijn geheimhoudingsplicht, naast twee zedenfeiten.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, zat in februari vorig jaar vast op het hoofdbureau van de politie in Amsterdam op verdenking van mishandeling. B. zou zijn collega’s toen over de artiest hebben horen praten. Namelijk dat hij niet wilde eten, moest huilen en telkens verzocht om te mogen roken. Dit deelde hij via sociale media, waarna het terechtkwam bij een juicekanaal. Hij biechtte op dat hij degene was die de info lekte.

Ontuchtige handelingen

Volgens de rechtbank heeft hij daarnaast geprobeerd een 12-jarig meisje aan te zetten tot ontuchtige handelingen en haar een dickpic gestuurd. Dat was in 2020, toen B. al bij de politie werkte. Hierover heeft hij zelf niets willen verklaren.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder dat B. een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk, zou krijgen.