Youp van 't Hek

Afscheidstournee Youp van ’t Hek volledig uitverkocht

De afscheidstournee van Youp van ’t Hek is volledig uitverkocht. Dat heeft zijn impresariaat Hekwerk gemeld. Van ’t Hek speelt zijn laatste tournee al vanaf oktober 2021. De allerlaatste voorstelling van De Laatste Ronde!, zoals zijn afscheidsvoorstelling heet, is op 25 mei 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

In De Laatste Ronde! reflecteert de succesvolle komiek op zijn eigen leven en wijsheden. Van ’t Hek doet tijdens deze tour alle theaters aan waar hij in zijn lange carrière gestaan heeft. In eerste instantie zou hij zijn laatste voorstelling exact op zijn zeventigste verjaardag spelen. Maar door de laatste coronalockdown moest hij nog drie maanden aan zijn tournee vastplakken.

Italiaanse droom

Eerder zei de komiek na zijn afscheid van het podium “te dromen van een heel klein simpel plekje in Italië waar niemand mij kan vinden. Ik zoek geen groot huis met een zwembad, maar een heel klein plekje in een leuk stadje, schuin tegenover de kroeg, naast twee of drie hele leuke restaurantjes. Een plek waar mijn vrouw Debby en ik heen kunnen gaan en waar ik een mooi boek kan schrijven, of iets nieuws kan bedenken of mooie liedjes kan maken.”

28 theaterprogramma’s

De succesvolle cabaretier begon zijn carrière met het gezelschap Cabaret Nar, waarmee hij tussen 1973 en 1983 een aantal shows maakte. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Hij maakte inmiddels 28 theaterprogramma’s, waaronder tien oudejaarsconferences.