Rob de Nijs Anp 445426348

Afscheidsconcert Rob de Nijs wint Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs heeft donderdag de Televizier-Ring Impact gewonnen. Zijn vrouw Jet nam de prijs namens de zanger in ontvangst tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. “Alle trouwe fans van Rob van de afgelopen zestig jaar: bedankt!”, zei Jet.

De Nijs (80), die lijdt aan de ziekte van Parkinson, gaf vorig jaar juni een afscheidsconcert in de Amsterdamse Ziggo Dome. Meerdere collega’s gaven tijdens de show een gastoptreden. Zo traden onder anderen Trijntje Oosterhuis, Danny Vera, Paskal Jakobsen en Claudia de Breij op. Omroep MAX zond in december een registratie van het concert uit.

Jet zei het bijzonder te vinden dat de registratie van het concert zo veel mensen heeft geraakt. “Volgens Rob is dat toch waar het om gaat, mensen in het hart raken en mooie herinneringen maken”, zei ze. “Deze prijs is een kroon op zijn carrière.”

Iets losmaken in de samenleving

De Televizier-Ring Impact wordt sinds vorig jaar uitgereikt en is bedoeld voor programma’s, tv-momenten of documentaires die iets hebben losgemaakt in de samenleving. De BNNVARA-onlineserie BOOS, van Tim Hofman, won vorig jaar voor de veelbesproken aflevering over de misstanden bij The Voice of Holland.

Dit jaar waren ook Kopen Zonder Kijken (RTL 4) en Undercover in Nederland (SBS6) genomineerd.