Portretten Van Ondernemer Peter Gillis,portretten Van Peter Gillis, Ondernemer

Advocaat Gillis over aangifte ex Nicol: was geen sprake van dwang

Er is volgens Peter Gillis geen sprake van dwang geweest bij het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst door Nicol Kremers. Dat stelt de advocaat van Gillis in een reactie op de aangifte die Kremers tegen haar ex-partner deed. Zij meent dat zij de overeenkomst onder dwang van Gillis heeft moeten tekenen.

“In de overeenkomst staan bovendien ook zaken die mevrouw Kremers er juist zelf graag in wilde hebben, zoals onder meer over een auto die zij graag wilde hebben. Dat klinkt bepaald niet als een dwangovereenkomst, integendeel”, laat advocaat Danny Snijders weten. Ook zou de sfeer voor, tijdens en na het ondertekenen van de overeenkomst goed zijn. Die zou volgens de raadsman “geen aanleiding tot het minste vermoeden van enige dwang” geven.

Gillis claimde eind september dat Kremers hem 1,7 miljoen euro verschuldigd is omdat zij zich niet aan de vaststellingsovereenkomst had gehouden. Zo sprak ze over de relatie in het openbaar terwijl dat volgens de overeenkomst niet zou zijn toegestaan. De voorzieningenrechter besloot afgelopen vrijdag dat Gillis zijn miljoenenclaim niet voldoende had onderbouwd, maar hij mocht wel via een gerechtsdeurwaarder voor 104.000 euro beslag leggen op onder meer de privérekeningen van Kremers.

Vervolgstappen

Gillis en zijn advocaat denken nog na over eventuele vervolgstappen na deze “weinig intelligente actie zijdens mevrouw Kremers”, aldus de raadsman. “Het wordt er in elk geval zo allemaal niet beter op voor mevrouw Kremers.”

Het stel dat bekend werd door de realityserie Massa is Kassa van SBS6 is ook verwikkeld in een strafzaak. Kremers beschuldigt Gillis van mishandeling. De twee gingen in februari dit jaar uit elkaar. Inmiddels heeft Gillis een nieuwe partner.