Liz Snoijink

Actrice Liz Snoijink behandeld aan kanker

Liz Snoijink is het afgelopen jaar behandeld aan kanker. De 67-jarige actrice onderging chemobehandelingen en bestralingen en de vooruitzichten zijn nu weer goed, vertelt ze in De Telegraaf.

“Ik kan hier nu wel openheid van zaken over geven, omdat het er nu allemaal weer goed uitziet”, stelt Snoijink. “Dat maakt het makkelijker om erover te praten, dus dan mag ook iedereen het weten.”

Door de behandelingen voelde Snoijink zich lange tijd nog slechter. “Op een gegeven moment kon ik niks meer, behalve in bed liggen en om me heen kijken. Ik moest er maar gewoon doorheen, want ik wist waarvoor ik het deed. Door vol te houden ziet alles er nu weer goed uit en ben ik in het bekende controlecircuit beland”, zegt ze. “De komende vijf jaar blijven ze me in de gaten houden, te beginnen met eens per drie maanden en later afbouwend naar minder periodiek.”

Snoijink geniet nu extra van het leven. “Vooral van mijn eigen lichaam – dat alles het weer doet. Ik merk wel dat ik nog wat gevoelig ben, minder sterk dan anderhalf jaar geleden en wat meer slaap nodig heb, maar dat weerhoudt me er niet van om van het leven te genieten. Een tandje voorzichtiger dan voorheen, maar het lukt. Dat maakt me zo gelukkig.”